0

П ротести блокираха района на Народното събрание. Две политически формации искат оставката на правителството между ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ. Протестират членове и привърженици на партия "Възраждане", а до тях са и симпатизанти на "Левицата". На място има много полиция, както и водно оръдие, предаде NOVA.

Възрожденски песни, български флагове и знамена на “Възраждане" се развяват пред сградата на парламента. Протестиращите носят табели “оставка на кабинета Борисов 4 (ПП-ДБ +ДПС, ГЕРБ-СДС)", "оставка", “смърт на фашизма" и “не на еврото". 

Протест пред НС
а а а
9

Симпатизантите на “Възраждане" са от цялата страна. Повечето са категорични, че новоизбраното правителство е подвластно на американското правителство. Някои искат оставката му, а други - и съд за участниците.

БУЛФОТО

БУЛФОТО

Пред журналисти лидерът на "Възраждане" Костадин Костадинов заяви, че искането е за оставка на новото редовно правителство. Той смята, че кабинетът е свързан с чуждестранни посолства. Костадинов каза още, че в правителството на "Продължаваме промяната - Демократична България" и ГЕРБ-СДС участва и ДПС. На въпрос докъде ще стигнат протестните действия на "Възраждане", Костадинов отговори - "дотам, докъдето е нужно".

БУЛФОТО

"Левицата!" се обявява срещу ''безпрецедентния политически цинизъм''.

БУЛФОТО

По-късно протестът премина в шествие до така неречения "триъгълник на властта".

През следобедните часове демонстрантите затапиха движението и на "Орлов мост", видя репортер на "Телеграф".

Ерол Емилов

Ерол Емилов

Ерол Емилов

Ерол Емилов

На мястото тече и подписка за референдум за забрана на джендър обучението на деца и ученици.

На място ще дойдат и родители на деца, които са загинали заради войната по пътищата. Те обаче ще останат встрани от демонстрациите на двете партии.

Затворен за движение е булевард “цар Освободител". Заради протестно шествие от 3 часа до края му пред Националния стадион "Васил Левски" и пл. "Народно събрание" се забраняват престоят и паркирането на превозни средства с изключение на автобусите, които превозват участниците в протеста.