0

С лед като съботният ден донесе ураганни ветрове в цялата страна, жертва в София, спрял ток в някои райони и помлени дървета, днес ужасът продължава.

ЗАРАДИ УРАГАНА: Вече има райони без ток!

СТАВА СТРАШНО: Ураганни ветрове помляха Пловдив!

УЖАС! Бурята „Фредерик“ нахлува у нас! (СНИМКА)

През нощта, под влияние на циклон в западната акватория на Черно море, метеорологичната обстановка в Източна България значително ще се усложни, информира НИМХ.

Ще духа бурен и временно ураганен север-северозападен вятър. Ще е облачно, с повсеместни валежи, които в повечето райони, дори и по Черноморието ще преминат в сняг.

НИМХ

На места количествата ще достигнат до 40-60 mm, локално и повече. В Лудогорието, в Източна Стара планина, Странджа и Сакар ще се образува снежна покривка.

В западната половина от страната ще е без съществени валежи, с разкъсвания на облачността.

Минималните температури ще бъдат 0°-5°, малко по-ниски в котловините на Югозападна България; в София - около 0°.

Атмосферното налягане от запад ще се повишава и след обяд в по-голямата част от страната ще е по-високо от средното за месеца.

НИМХ

Утре още преди обяд валежите и в Източна България ще спрат, около обяд и там облачността ще се разкъса и намалее.

Северозападният вятър ще отслабне и в по-голямата част от страната ще е силен, а по крайбрежието на морето все още до бурен. Максималните температури ще бъдат между 5° и 10°, по-ниски в Североизточна България; в София - около 6°.

Над планините преди обяд все още на места ще има валежи от сняг, но около обяд валежите ще спрат и облачността ще се разкъса. Ще духа бурен северозападен вятър. Максимална температура на височина 1200 метра около 2°, на 2000 метра - около минус 3°.

Над Черноморието преди обяд все още има валежи, но в процес на спиране.

Около обяд валежите навсякъде ще спрат и облачността ще се разкъса. Вятърът ще отслабне, но ще се задържи силен и временно бурен.

Максималните температури ще бъдат между 6° и 9°. Температурата на морската вода е 10°-16°. Вълнението на морето ще бъде 4-5 бала.

Слънцето в София изгрява в 7 ч. и 23 мин. и залязва в 17 ч. и 00 мин. Продължителността на деня е 9 ч. и 36 мин. Луната в София изгрява в 13 ч. и 11 мин. и залязва в 22 ч. и 50 мин. Фаза на луната: един ден преди първа четвърт.