0

О тиде си диригентът маестро Юлиан Ковачев, съобщиха от Софийската филхармония.

Изумителен диригент с блестяща международна кариера, маестро Ковачев посвети живота си на музиката, коментират от филхармонията.

Юлиан Ковачев започва кариерата си с уроци по цигулка в София и в Моцартеум, в Залцбург. По-късно учи дирижиране при Херберт Алендорф и Херберт фон Караян в Берлин със стипендия на фондация „Херберт фон Караян“.

Юлиан Ковачев

 Юлиан Ковачев
Софийска Филхармония

Той прави първите си стъпки с Берлинската филхармония от 1975 до 1980 г. През 1984 г. печели конкурса Караян за насърчаване на млади диригенти. На следващата година прави своя оперен дебют в Театро Верди, в Триест с „Йенофа“ от Яначек. Юлиан Ковачев е редовен гост в големите оперни театри в Италия като Миланската скала, Teatro San Carlo в Неапол, Teatro dell' Opera в Рим, Teatro La Fenice във Венеция, Teatro Massimo в Палермо, Театро Комунале в Болоня, Театро Карло Феличе в Генуа и Театро Комунале в Каляри.

Маестро Ковачев беше главен диригент на Софийската филхармония, главен диригент на Симфоничния оркестър на Загреб и на оркестъра на Театро Верди в Триест, артистичен и музикален директор на Teatro del Giglio в Лука и директор и главен диригент на Симфоничния оркестър на Дегу.