0

Н ад 500 автомобила, иззети  от пияни и дрогирани шофьори след влизането в сила на измененията в Наказателния кодекс миналия август, вече са преместени от паркингите на районните управления в София. Общо 575 автомобила до края на седмицата се извозват с паяци до бившето поделение на МВР в Долни Богров. 

Мястото е строго охранявано и до него не се допускат външни лица без излишна заповед. Ще има възможност обаче автомобили, които ще се обявяват на търг, да бъдат изваждани за времето на продажбата и оглед от потенциални купувачи, научи „Телеграф“. 

Паяк 

Имотът в Долни Богров е предоставен за целта от МВР на СДВР. Обособеният терен е с големина 10,5 дка. Превозните средства се транспортират по предварително изготвен график, като до настоящия момент там са разположени над 80 коли, които са били паркирани в близост до Първо и Осмо РУ. Предстои извозването на иззетите автомобили, оставени за съхранение и около останалите районни управления на територията на столицата. Над 200 от иззетите автомобили са настанени на други два терена на МВР.

Терен

За  конфискуваните в Софийска област автомобили пък е предвиден терен от 7,6 дка в землището на село Петърч, община Костинброд. Имотът е предоставен безвъзмездно от общината на ОДМВР и в момента е в строеж. Изградено електро- и водозахранване, видеонаблюдение, полага се подходяща настилка. За сигурността на обекта ще следят униформени служители, както и ще има камери за наблюдение.