0

"Експулсирането на шпиони е правилно. Ако някой твърди, че не е правилно, би трябвало да обясни защо. И второ, да си сложи ръка на сърцето и да каже "Аз не вярвам на българските специални служби".

Всякакви коментари чух през последните дни, но не чух дори най-агресивните опозиционери в парламента, а и извън него да кажат такова нещо. Всяка една нормална страна си има система за сигурност, част от която са специалните служби, контраразузнаване, разузнаване и други.

И те за това съществуват. Ние данъкоплатците затова плащаме данъци - за да могат те да имат бюджет и да работят". Това зави пред NOVA журналистът и директор на "Антикорупционен фонд" Бойко Станкушев в коментър по темата за експулсирането на трима служители на руската църква у нас  

СЛЕД ЕКСПУЛСИРАНЕТО НА МОНАСИТЕ: Руската църква в София хлопва врати (ВИДЕО)

ИЗГОНЕНИТЕ СВЕЩЕНИЦИ: Архимандрит Никанор пред „Телеграф“: Не може да служиш на двама господари

По думите му е нормално Русия, "като държава, която се изживява като велика сила, да си има такъв агентурен апарат и съответните служби". "Тук големият въпрос е не е дали има или няма, а защо не е реформирана системата за сигурност в България и такива неща още са възможни. Успокояващото е, че това се случва и в развити западни демокрации", подчерта той. 

Междувременно, граждани се събраха в неделя преди обед пред Руската църква „Свети Николай Мирликийски Чудотворец“ в София, която беше затворена след експулсирането на предстоятеля ѝ и двама беларуски свещеници.
Вярващите запалиха свещи и оставиха цветя пред входа на храма. Те поискаха църквата да бъде отворена, информира БТА.

.

 .
БТА

Пред Руската църква освен много граждани, имаше и представители на политически партии, сред които Костадин Костадинов и Деян Николов от партия „Възраждане“, Волен Сидеров от „Атака“ и Симеон Славчев от партия МИР.