0

Щ етите от пожарите и опитите за погасяването им станаха основна тема и в кулоарите на парламента. Партиите поискаха оставки, спешно отпускане на пари и намеса на армията.

„Аз смятам, че вчера правителството си беше на мястото - премиерът, вътрешният министър, военният министър. Хората работиха, но нямат нищо, с което да работят”, коментира председателят на ДПС Делян Пеевски.

„В такава ситуация ние трябва да имаме хеликоптери. А не да плащаме за изтребители, които ги гледаме на чертежи”, обясни зам.-председателят на „Има такъв народ” Станислав Балабанов.

Според председателя на „Възраждане” Костадин Костадинов правителството трябва да поеме отговорност във връзка с бушуващите пожари в страната. „Димитър Главчев и Калин Стоянов трябва да си подадат оставката. Моментално, още днес”, заяви той, предаде NOVA.

„Никога досега в България цяло село не е горяло. Касае се, категорично, за лоша организация, не за липса на средства”, каза депутатът от ПП-ДБ Явор Божанков.

Атанас Зафиров от БСП заяви, че още днес партията ще внесе предложение в Бюджетната комисия за отпускане на допълнителни средства за купуване на техника, консумативи и компенсация на пострадалите.

„ГЕРБ-СДС отправи писмено искане до председателя на Бюджетна комисия за свикване на извънредно заседание, на което да бъде изслушан министърът на финансите, както и да предприемем необходимите мерки”, посочи зам.-председателят на ГЕРБ-СДС Теменужка Петкова.