0

Д ПС ще изпрати писма до останалите политически партии в парламента без „Възраждане” във връзка с втория мандат за съставяне на кабинет след изборите 2 в 1. „Дали сме срок до утре края на деня, за да видим какво ще ни отговорят”. Това коментира председателят на ДПС Делян Пеевски.

„От медиите видяхме, че няма желание за втория мандат. Въпреки всичко, ние сме длъжни към нашите избиратели да вземем мнението на останалите партии. Защото да правим сами втори мандат, да разиграваме държавата, да държим папки, без да може да има правителство, ДПС е сериозна и отговорна партия – няма да си го позволи”, допълни той.

Относно депутатите от ДПС, които обявиха, че няма да участват на заседанието на парламентарната група на Движението, Пеевски заяви: „Колегите са поканени от неделя на парламентарна група. На колегата Джевдет Чакъров съм му казал да направим и Централно оперативно бюро (ЦОБ), поканихме ги и на председателски съвет вчера, на който отсъстваха. Повечето области бяха. Всеки, който е решил, е дошъл”, посочи той.

Пеевски каза, че по време на заседанието на парламентарната група днес е имало кворум и се работело спокойно. „Колегите са добре дошли. Решението е тяхно. Ние сме в парламента, където е мястото да бъдат народните представители. Аз очаквам те да бъдат отговорни към нашите избиратели”, заяви председателят на ДПС.

„Уставът ясно е описан, че председател председателства парламентарната група. Аз съм председател на партията. Аз съм избран председател на партията от Националната конференция, избран съм от парламентарната група, с участието на тези 17 колеги, за шеф на парламентарната група. Всичко друго е въпрос на медийни спекулации”, каза той в отговор на думите на депутатите, подкрепящи Ахмед Доган, според които настоящото ръководство на парламентарната група на Движението не е избрано съгласно Устава на ДПС.

В понеделник се появи писмо, за което се твърди, че е изпратено до посолства. В него пише, че партията е искала да подкрепи проектокабинета на ГЕРБ-СДС, но Делян Пеевски обвинява Ахмед Доган за провала. За подател се посочва депутатът Станислав Анастасов. По темата Пеевски каза: „Това е един компромат”.

*Източник: NOVA