0

С преминаването на студен атмосферен фронт през страната днес температурите ще продължат да се понижават, но ще останат по-високи от обичайните за средата на ноември - максималните от 16 до 21 градуса, в София около 15 градуса. Вятърът ще се ориентира от северозапад и ще се усили, а облачността ще се увеличава и на места, от запад на изток, ще превали слаб дъжд.

През нощта в Северна България ще се изясни, докато в Южна все още ще има валежи от дъжд, които до сутринта ще спрат и облачността ще се разкъсва. Минималните температури утре ще са между 4 и 9 градуса. Максималните ще бъдат от 11 до 16 градуса, в София около 11 градуса. Ще духа умерен, в Дунавската равнина и Горнотракийската низина временно силен северозападен вятър, който след обяд ще отслабва. Ще преобладава слънчево време.

НИМХ

И по Черноморието ще бъде предимно слънчево. Ще духа умерен, временно силен вятър от запад-северозапад, но след обяд и там ще отслабва. Вълнението на морето ще бъде слабо. В планините преди обяд на отделни места все още ще превалява слаб сняг, но през втората половина на деня облачността ще се разкъса до предимно слънчево.

Ще духа силен северозападен вятър, който постепенно ще отслабва. Температурите ще се понижат и максималните в курортите ще са между 1 и 7 градуса.

С разкъсана облачност ще бъде сутринта на Балканите. След обяд ще намалява до предимно слънчево време. От северозапад ще нахлува по-студен въздух и температурите ще се понижат.

В петък сутринта ще бъде мъгливо, с температури около и малко над нулата, а след обяд се очакват и валежи от дъжд.