0

С толични полицаи се събраха на протест пред парламента. Това стана в обедната почивка на униформените, съобщиха БНР и БТА. Служителите на МВР обясниха, че са пред Народното събрание, за да изразят подкрепа към пострадалите им колеги при протеста миналия четвъртък в София, както и към ръководството на вътрешното ведомство. По официални данни 33-ма са ранените служители на МВР, като един е приет в лечебно заведение.

СЛЕД МЕЛЕТО ПРЕД СТАДИОНА: 14 в болница, 33-ма в ареста

Полицаите заявиха, че не искат действията им по време на протеста на футболните фенове на 16 ноември да се политизират и добавиха, че сами са взели решение за организирането на днешната демонстрация.

В 14.30 часа на извънредно заседание на парламентарната комисия по вътрешна сигурност и обществен ред, на което ще бъдат изслушани министърът на вътрешните работи Калин Стоянов, главният секретар на МВР Живков Коцев, както и заместник главният секретар на министерството, директорът на главна дирекция "Национална полиция", директорът на СДВР, директорът на главна дирекция "Жандармерия, специални операции и борба с тероризма" и директорът на дирекция "Инспекторат".

Мъж изпищя от ПОЛИЦЕЙСКО НАСИЛИЕ на протеста, дава МВР на съд! (СНИМКИ)

Вчера на брифинг вътрешният министър бе категоричен, че не толерира и не приема никакви форми на насилие - както върху мирни граждани, така и върху полицаи.

Директорът на СДВР Любомир Николов пък заяви, че е отстранил от длъжност трима полицаи заради полицейското насилие, като са образувани дисциплинарни производства срещу тях. Тримата са командир на отделение и двама старши полицаи. Срещу други двама униформени се извършват проверки, добави комисар Николов.

СБЛЪСЪК В ЖИВ ЕФИР: Номинацията на Калин Стоянов дошла от ГЕРБ, той питал жена си преди да приеме