0

Т ретокласничка тормози системно съучениците си. За това сигнализираха родители на деца от 21-о средно училище „Христо Ботев” в София. Преди дни се е стигнало и до душене.

„Синът ми многократно се е оплаквал, че е малтретиран. Това, което преля чашата, беше когато се прибра ударен с дръжка на метла в областта на бъбреците. Детето започна да отказва да ходи на училище”, разказа в ефира на „Здравей, България” Мартин Дамянов, баща на едно от децата.

„Дъщеря ми се обади в едно от големите междучасия и каза че въпросното дете я е душило. Извадих медицинско. Мерките на от ръководството явно не са достатъчни”, сподели друга майка на дете.

По думите на родителите плюенето по децата от страна на третокласничката е ежедневие. Те настояват за спешни мерки. „Ситуацията в класа е много тревожна. Аз и колегите напълно разбираме родителите. Учителите подават сигнал при такива случаи. Системата е създадена по такъв начин, че да подкрепя всички деца, включително тези с проблеми. Взели сме всички мерки - индивидуална подкрепа с психолог, групова работа с децата”, обясни директорът на учебното заведение Мая Ангелова.