0

О битателите на затворите у нас ще се радват на истинска Коледа тази година. Лишените от свобода са украсили общите помещения в занданите. Те не са купени от някой специализиран магазин, а лично направени с много затворнически труд и желание. Причината е, че хем пандизчиите пускат Коледния дух зад решетките, хем изработената украса за 2 дни им намалява присъдата с 3 дни и така скоро могат да излязат предсрочно от килията и да се върнат в обществото.

Министерство на правосъдието

НЕВЕРОЯТНО, НО ФАКТ: Сладката Крисия влезе в затвора! (СНИМКИ+ВИДЕО)

Едни от най-красивите декорации с коледни орнаменти са на затворничките в Сливенския затвор. Майсторски са се представили и пандизчиите от занданите в Бургас и Пазарджик. Коледа не закъсня и в Централния софийски затвор, където закоравели престъпници бяха разнежени от миловидната и храбра певица Крисия, която за пореден път влиза зад решетките и се раздава с цяло гърло.

Министерство на правосъдието

Любимата песен на лишените от свобода пък е тоталният й хит „Ще бъде детска планета“, на който раираните мъже припяват в един глас с малката и очарователна Крисия. Последната й проява бе през пролетта, когато пя на голям боксов турнир между лишени от свобода в двора на Софийския затвор.

Министерство на правосъдието

За затворниците ще има и подаръци от Дядо Коледа, който ще ги посети в Белене, Бургас, Враца, Ловеч, Пазарджик, Пловдив, Сливен, София, Стара Загора. Тази инициатива се случва за поредна година чрез благотворителната кампания „Ангелска елха“, за която съдейства Общност за помирително правосъдие „Пи ЕФ България“. Представители на различни вероизповедания ще проведат тържествени молебени, водосвети, музикални програми и също ще предоставят подаръци. 

Министерство на правосъдието