0

П резидентът Румен Радев с първи коментар след убийството на Алексей Петров и поисканата оставка на главния секретар на МВР - Петър Тодоров.

„Потвърждава се максимата, че когато държавата е слаба, мафията е силна. Явно кабинетът използва всеки свой собствен провал като повод за заграбване на още власт. Това е настъпление срещу демократичните баланси, заложени в Конституцията и законите. Явно Конституцията пречи на управляващите в желанието им за повече власт. Очевидно за всички е, че те страдат от властова булимия”, заяви държавният глава.

РАЗБЕСНЯ СЕ ОТ ШИПКА! Румен Радев поведе народно движение в защита на Трети март

 На въпрос ще свика ли КСНС заради увеличилата се престъпност в България, Радев отговори следното:

„С кого да го свикам? С хората от записите и с техните ортаци от тъмните политически сенки ли? Не мисля, че това е от полза за националната ни сигурност. Държавата е слаба, защото сегашното управление бе заченато в скандални записи и умерзително съглашателство. В момента отговорността е напълно размита”.

„С поведението си властта тласка обществото ни към хаос, руши демократичния консенсус, без който няма европейска перспектива за България. Публикуват се черни списъци на граждани и журналисти, притискат се медии, призовава се към цензура, овладяват се МВР и службите за опорочаване на изборите и за тяхното използване за користни политически и икономически цели. Лумпенизира се политическият дебат с агитки и заплахи. Посяга се на Конституцията. Българите очакват отговори каква е ролята на Петров в стъкмяването на коалицията, какви ангажименти са поемани към него, какви високи постове в държавата са му обещавани, от кого и при какви условия”, допълни държавният глава.