1

В одач разби разделителна ограда и влезе в насрещното движение при опит да направи обратен завой на кръстовище в центъра на Пловдив.

Пострадали хора няма, но са нанесени материални щети, както върху пътната инфраструктура, така и върху няколко автомобила, предава БНТ.

Злополуката е станала малко след 15.00 ч. следобед и е била заснета от камера на кръстовището на бул. „Цар Борис Трети Обединител“ и улиците „Цанко Дюстабанов“ и „Граф Игнатиев“.

На кадрите се вижда, че автомобилът прави обратен завой и вместо да продължи в платното за движение към Ректората на Пловдивския университет „Св. Паисий Хилендарски“ се качва върху разделителния остров, преминава през загражденията и се блъска в кола и бус, които чакат на светофара.

Инцидентът предизвика затруднения в трафика, докато полицията описваше щетите и преди колите да бъдат изтеглени. 

Мястото, което всички пловдивчани знаят като "Кръстовището на патологична бременност" има печална слава. През него преминава интензивно движение в посока север-юг и често стават катастрофи. През октомври миналата година, при тежко пътнотранспортно произшествие там загина 18-годишен младеж.