0

Ж ълт код за силен вятър издаде за днес Националният институт по метеорология и хидрология за областите Враца и Монтана.

НИМХ

Над страната ще има разкъсана и средна и висока облачност, сочи прогнозата на НИМХ. След обяд от запад облачността ще се увеличава и вплътнява и привечер в западните райони ще завали дъжд. През нощта валежите ще обхванат централната част на Дунавската равнина и Лудогорието. Ще духа слаб и умерен югозападен вятър, по северните склонове на Западна Стара планина ще е временно силен. Ще бъде топло с максимални температури между 25° и 30°, в София ще е около 26°.

Над планините облачността ще се увеличава и след обяд в масивите от Западна България ще завали дъжд. Ще духа умерен до силен вятър от запад-югозапад. Максимална температура на височина 1200 метра около 17°, на 2000 метра - около 10°, предаде БНР.

По Черноморието ще преобладава слънчево време, но по-късно след обяд от запад облачността ще се увеличава и вплътнява. Ще духа слаб и умерен юг-югозападен вятър. Максимални температури: 25°-29°. Температурата на морската вода е 18°-21°. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала.