0

„Това е част от филма „Изпратете глашатая“. Така регионалният министър Иван Шишков коментира разразилия се скандал с винетките в село Пролеша. Шишков показа снимки от Министерски съвет, на който се вижда Бойко Борисов и припомни, че тогавашният министър-председател преди няколко години изпрати председателя на Надзорния съвет на Агенция „Пътна инфраструктура“ в селата около София, за да обяснява къде и как ще се плащат винетки.

„Думата глашатай е негова. В същия този ден Министерски съвет излиза с решение, в което е посочено, че за винетки не се плаща само да разклона за Божурище. Истината е, че хората са буквално излъгани на 28 февруари 2020 година“, заяви министърът на регионалното развитие и благоустройството, който призова журналистите да проверят в Google, че знакът за винетка си е съществувал във времето назад и никой не е премахвал указващите табели.

Шишков помоли протестиращите от Пролеша да протестират пред централата на ГЕРБ. „Вината не е в служебния кабинет, вината е в глашатая“, обяви министърът и настоя да телевизиите да пуснат култовия коментар на Бойко Борисов от заседанието на кабинета.