0

С тежка черепно-мозъчна травма е полицаят, пострадал след гонката с нелегални мигранти в София, съобщиха от пресцентъра на УМБАЛ "Св.Анна". В болницата са настанени още трима пострадали мигранти и шофьорът, който ги е превозвал. 

Касае за тежко черепно-мозъчна травма със счупени кости на черепа, хематом и сериозно увреждане на мозъка. Болният се настанява в реанимация, поне за 24 часа ще бъде в медикаментозна кома.

За полицая е направено всичко възможно, каквито са възможностите за лечение, обясниха от лечебното заведение. Операцията е приключила в отделението по неврохирургия, остава на апаратна вентилация, обясниха още лекарите. Състоянието на полиция е критично.

"Шофьорът(43) г. е с остър хирургичен корем. Хоспитализиран в Клиника по хирургия. Единият мигрант е с фрактура на бедро. Хоспитализиран в Клиника по
ортопедия. Вторият мигрант е със Скалпова рана. Хоспитализиран е в Клиника по неврохирургия. Третият мигрант е с травма на шията. Хоспитализиран е в Клиника по неврохирургия", съобщават от УМБАЛ "Св. Анна".