0

Е мблематичното столично кино „Влайкова“ отвори врати сред ремонт и вече очаква почитателите на седмото изкуство в обновен салон. „Ремонтът отне месец. Сменихме стария балатум с нов мокет, а старите столове с нови. Използвахме наши средства и дарения на граждани“, каза пред „Телеграф“ актьорът и режисьор Олег Ковачев, който е председател на настоятелството на Народно читалище „Антон Страшимиров-1926“, което стопанисва сградата на киното.

Фоторазказ

Рицарят без броня, както е известен Ковачев заради играта си в едноименния филм на Борислав Шаралиев, публикува в личния си профил във Фейсбук цяла галерия със снимки на обновената зала и на облика й преди ремонта. От кадрите се вижда колко голяма нужда от реконструкция е имало киното. „Ето кратък фоторазказ за обновяване на салона на кинотеатър „Влайкова“. Знам, че не може да предаде всички емоции по този тежък ремонт, но ще добиете представа какво беше и какво е сега“, пише актьорът над снимките. Той и колегите му получиха похвала и от столичния зам.-кмет Мирослав Боршош, който написа в социалната мрежа: „Браво на Олег Ковачев и на целия екип на читалището. Днес откриваме обновеното легендарно кино „Влайкова“.

Петя

Най-старият киносалон в София, запазил своя ретро облик до ден днешен, отвори врати с благотворителна прожекция на филма „Петя на моята Петя“ снощи. Приходите от билетите ще отидат в помощ на киното. „Кино "Влайкова" е единственото останало квартално кино в София. И тъй като ние сме и читалище, правим така, че в залата да има концерти, беседи, детски празници, представяне на книги, с което да оправдаем факта, че киното е център на културата и изкуството в столицата“, сподели още Олег Ковачев пред „Телеграф“.