0

С толичният общински съвет отново ще обсъди предложенията за заместник-председатели на градския парламент и състав на постоянните комисии по време на днешното си заседание. Това предвижда дневният ред, публикуван на официалната страница на СОС. 

Първа точка в дневния ред на общинарите е ново обсъждане на решението от миналото заседание, в което общинските съветници избраха заместник-председатели на съвета. Решението беше върнато от областния управител на област София Вяра Тодева.

ХВАНАХА СЕ ЗА ГУШИТЕ: Областният на София скочи на комисиите в СОС, ГЕРБ-СДС и БСП отвърнаха на удара! (ВИДЕО)

Върнато е за обсъждане и решението на СОС за състава на постоянните комисии, което е и втората точка от дневния ред на съвета. В нея съветниците отново ще разгледат и гласуват доклада на общинският съветник от ВМРО Карлос Контрера за избор на ръководства и попълване на поименния състав на постоянните комисии на СОС. 

СКАНДАЛЪТ ПРОДЪЛЖАВА: Областният управител на София няма да подава оставка

На последното си заседание СОС избра шеф и заместници на съвета, както и съставите на постоянните комисии, а само няколко дни по-късно губернаторът на София върна решението на общинарите заради неспазена процедура. От групата на "Продължаваме промяната - Демократична България" ("Спаси София") приветстваха връщането на решението, а съветниците от ГЕРБ-СДС,  БСП и ИТН поискаха оставката на Вяра Тодева.