0

С пециалистът по киберсигурност Християн Бойков в една от компаниите на Алексей Петров бе сред първите, които си взеха последно сбогом с шефа си на Боянските гробища. Християн се прочу като човекът хакнал базата данни на НАП преди три години. Заедно с него пристигнаха и колеги  на Петров от Съюза за стопанска инициатива, представители на федерацията по карате и роднини от Тетевенско.

По информация на "Телеграф" на поклонението има около 400 души.

ЕКСКЛУЗИВНО: Разстрел за Алексей Петров!

Заедно с брата на разстреляния бизнесмен Огнян, дойде опечалената му майка Диляна. На гробищата в Бояна е и съдружника на Петров - Марчело Джотолов.

Telegraph.bg

Сред опечалените бе и бившият ръководители на сектор "Киберсигурност" към ГДБОП Явор Колев. Бившият взводен командир на Алексей Петров в отряда на баретите и настоящ адвокат Лъчезар Таков също пристигна на частното гробище в Бояна, за да отдаде последна почит. Присъства и известната юристка Ина Лулчева. 

На опелото дойде и бившият зам.-градски прокурор на София Роман Василев. 

2 куршума за Алексей Петров - единият в окото, другият в тялото

С автомобил с дипломатическа регистрация се появи се и разследваният от прокуратурата за аферата с вноса на отпадъци от Италия и почетен консул на Украйна - Пламен Бобоков.

.

 .
Telegraph.bg

.

 .
Telegraph.bg

Сред скърбящите бе забелязана бизнесдамата Ваня Червенкова.  

.

 .
Telegraph.bg

Маскиран дядо предизвика смут сред присъстващите. Някои го оприличиха на бившия главен прокурор Николай Филчев, а други на бившя кадрови служител на І-во главно управление и бивш началник на пресцентъра на правителството на Жан Виденов - Красимир Райдовски. 

.

 .
Telegraph.bg

Други знакови фигури засега липсват, като изглежда, че знаковите фигури от ъндерграунда са се изпокрили за погребението на Алексей Петров.

ВЕРСИЯ: Югославска връзка в разстрела на Алексей Петров (СНИМКИ)

В района на Боянските гробище има засилено полицейско присъствие и множество частни гардове. 

От управата на православния гробищен парк "Св. Архангел Михаил" раздават безплатна вода на отразяващите поклонението журналисти. 

Telegraph.bg