0

Б изнесменът, експерт по сигурността и президент на федерацията ни по карате Алексей Петров е застрелян в София. 

Покушението е извършено край открития лифт в кв. "Драгалевци". По информация на "Телеграф" килърът го е издебнал на остър завой с пушка. Автомобилът на Петров е паркиран непосредствено преди завоя. 

БГНЕС

При атентата е била ранена жена, за която се появи информация, че е починала, но в последствие това бе отречено от шефа на "Пирогов" д-р Валентин Димитров. Двамата се разхождали в района на Драгалевци, в полите на Витоша, по маршрута към междинната станция на лифта „Бай Кръстьо“. Това е близо до дома на Петров в квартал "Кръстова вада".

БГНЕС

По данни на живущи в Драгалевци, са летели ленейки към мястото на стрелбата. Сигналът е подаден към 12:20 часа. В момента цялото ръководство на МВР пътува към мястото на разстрела. Градският прокурор Илияна Кирилова и нейните заместници също са се отправили към местопрестъплението. По информация на "Телеграф" на всички входове и изходи на столицата има засилено присъствие на полиция.

БГНЕС

Това е трети опит за атентат срещу Алексей Петров. Първият е извършен през лятото на 2002 г., като по него бе стреляно на излизане от басейна „Спартак“. Тогава той бе прострелян в слабините и крака. Вторият атентат срещу него бе извършен с гранатомет, като мишена на килърите е бил автомобилът, в който бизнесменът се е возил. 

БГНЕС

През февруари 2010 г. Петров е арестуван при акция "Октопод", като към групата бяха отправени обвинения за данъчни престъпления, рекет и източване на комбината „Кремиковци“.

БГНЕС

Очаквайте още подробности!