0

А ко си подам оставката, се притеснявам, че някои хора няма да успеят да направят кампания, тъй като всеки ден се упражняват на мой гръб и на администрацията, и тогава не съм сигурен как би протекла кампанията като цяло, съобщи БГНЕС.

Това заяви кметът на Столична община Васил Терзиев в отговор на въпрос за исканата му оставка от страна на протестиращите заради реорганизацията на бул. „Патриарх Евтимий" и бул. "Витоша".

Столичният кмет обясни, че разбира недоволството на гражданите и изключително внимателно следи ситуацията. „В този момент проектът няма да бъде спрян, но на базата на това, което виждаме, ако се наложи, ще направим корекции", каза той и добави, че много активно се работи в посока да се намерят решения на част от проблемите.

Терзиев подчерта, че той е екипът му не са глухи и не са слепи за това, което казват хората. „Разбираме, че създаваме неудобство. Правим го с вярата, че все пак това е една от многото стъпки в правилната посока", допълни той.

Кметът на СО отбеляза, че винаги всеки един прогрес минава през неудобството. „Въпросът е да не е само неудобство, а да има път напред. Както казах, мислим за допълнителни места за паркиране, наблюдаваме как ще се развива движението, пропускливостта каква е, градският транспорт", уточни още той.

Терзиев е категоричен, че целта не е да наказват гражданите на София. „Но когато искаме да живеем в град с по-чист въздух, който да прилича повече на европейските градове, е нужно да мислим за развитие на градския транспорт, за ускоряването му, за алтернативни методи, за придвижване поне през някои месеци, когато времето позволява, но не ни е целта да наказваме нито живущите, нито хората с коли", заяви той.

Столичният кмет поясни, че тази мярка е част от доста по-голям план, който е свързан с развиване на велотранспорта, с инвестиции в градския транспорт и включително с инвестиции в паркирането.