0

О ткриха тялото на 15-годишното момче, което изчезна в понеделник вечерта във водите на Дунав.

Тялото на Даниел Панцев е намерено около 15 часа в сряда от екип водолази и катер на "Гранична полиция“ в реката, след така наречената местност "Казаните“, в близост до дунавското Ново село. Предстои да бъде извършена аутопсия, съобщи "Фокус“.

Екипи започнаха издирването на момчето още вечерта в понеделник при получаване сигнала за изчезването му във водите на Дунав. Във вторник към спасителните екипи се присъединиха и водолази от Монтана, които ден и половина работиха на терен при температура на въздуха от 38 градуса.

15-годишният Даниел Панцев изчезна във водите на река Дунав край видинското село Връв, в понеделник около 20 ч. Момчето, което е ученик във видинската професионална гимназия "Проф. д-р Асен Златаров“ е гостувало на баба си Валентина в дунавското село Връв. Заедно със още трима свои връстници решили да поплуват  в река Дунав. Момчетата скочили в реката от кея на пристанището, но Даниел така и не излязъл след скока. Според местните рибари мястото е много опасно за скачане във водата и плуване. Водата е с голяма дълбочина и има водовъртежи, които са опасни. На дъното пък има и големи камъни.

Всяка година река Дунав взема жертви, този случай е първият за това лято във Видинско. Институциите предупреждават да се внимава и в реката хората да плуват само на разрешените и обезопасени за това места, а децата да не остават без надзор. В Дунав има много водовъртежи, реката на места е много дълбока, дори в близост до брега и течението на водата е 5 км/ч., което създава предпоставки за фатални  инциденти.