0

Ж ена благодари на полицай, грижил се за хората, заклещени в 40 автомобила по време на наводнението в Царево.

Тя е била заклещена 5 часа в автомобила си, а униформеният обикалял в дъжда всяка кола, окуражавал хората, усмихвал се, дори дал водата си на дете. Когато жената решила да излезе от автомобила си, той настоял да я придружи и я помолил да се държи за него, защото опасността е много голяма.

Ето какво разказва във фейсбук Ивелина Маринова:

“Ще ви споделя снимката на един изключителен Човек. Споделете я! Доброто трябва да се споделя, защото това е пътят към нашето спасение. Този Човек с главно Ч е полицай. И то какъв полицай! Изпълних се с толкова много вяра, като го гледах, часове във водното бедствие ! Чувствах сигурност и спокойствие, въпреки всички наоколо! Та искам да споделя за пет часа, които прекарахме със семейството си в колата си, като пред нас 10 метра широка река от дъжд с дълбочина 1.50, пропаднал мост, а 1 км. зад нас още едно корито вода по дерето и направо в морето..

Та този полицай беше там от 4ч. сутринта а ние от 11ч. влязохме в това потопно приключение. Той обикаляше от кола на кола и излъчваше увереност и мир. Може би бяхме около 30-40 автомобила, а той ПОЛИЦАЯТ се усмихваше на всички много благо и ведро . По едно време, даже занесе шишето си вода на детенце, което беше жадничко на две коли пред нас разстояние. Валеше порой, а той си обикаляше часове в колоната от коли и успокояваше всички усмихвайки се все едно всичко е чудно и красиво в този драматичен ден.

Реших да изляза, въпреки пороя и дъжда , та да стигна до реката от дъждовна вода , защото трябваше с очите си да преценя, защо не пускат часове колоната коли попаднала в тази водна тапа, толкова ли е апокалипстично. Все пак коя жена може да изтърпи кротко толкова часове без да окаже контрол на ситуацията?! Та ПОЛИЦАЯ ме помоли да е до мен и да ме държи, разказа ми, че е много опасно и ми сподели как сутринта едвам извадил човек от колата, която я взели с пътна помощ защото я смлял пороя. И точно в такива моменти, знаеш, че доброто е точно там където трябва.

Не знам името на Човека с главно Ч работещ днес полицай по пътя преди Царево, но искам да ви споделя и снимката с дъгата в морето , която се усмихна там където нямаше път, но имаше надежда и един усмихнат и добър полицай прекарал 10 часа под дъжда спасявайки и усмихвайки се. Беше вълнуващо! Беше ми някак много, много светло! Светът се крепи на раменете на незнайните хора, които имат силата за да изгрее дъгата, въпреки потопа.. Вярвам, дори когато е тъмно, много тъмно светлината побеждава и Бог се проявява чрез добрите хора с големи и смели сърца!

P.S. Света e малък! И 4 часа след публикацията се разбира, че на героят ни името е Румен Колев! Бъди здрав и благословен полицай Колев ! “