0

С итуацията в Хисарско продължава да бъде тежка! В гасенето на пожара там участва цяла армия - 24 пожарни автомобила, горски служители, военнослужещи от 61-ва Стрямска механизирана бригада и доброволци от ДФ Пловдив 112 и ДФ Хисаря.

В критичната ситуация в Средна гора на помощ се включиха два хеликоптера "Ми-17“ и „Кугър“ от 24-а авиобаза Крумово. Те действат за погасяване на пожара от въздуха в землището на село Песнопой, Община Калояново, и село Михилци, Община Хисаря, съобщиха от Регионална дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението" - Пловдив.

Модулът за гасене на пожари на 61- ва Механизирана бригада се включи в борбата с огъня между селата Михилци и Песнопой със специализирана техника, медицински екип и 39 военнослужещи от формированието за овладяване и преодоляване на последствията при бедствия.

Стихията обхвана много труднодостъпен, предимно пресечен планински терен и всяка помощ е от решаващо значение. Вятърът допринася за бързото и разпространение на огъня. Поради тази причина от община Хисаря призоваха за още доброволци, които да се включат в гасенето на пожара, като сборен пункт за тях е центъра на село Михилци.