0

Я понци в български народи носии опитаха истинско българско кисело мляко. Това стана по време на посещението им в търновското село Церова кория.

Още след пристигането на село самураите бяха преобразени като типични български селяни с потури, пояси и калпаци, а за дамите имаше пъстри женски народни носии.

Япония - страната на самураите: Спазвайте строгите им правила, ако ще пътувате (СНИМКИ)

Оттам те бяха отведени направо в пенсионерския клуб на селото, където ги очакваше дегустация на селско българско кисело мляко и прясна питка с билков мед. 

Йогурт

По време на дегустацията гостите бяха запознати подробно и с традиционната технология за квасене на йогурт, позната на българите от векове.

За добрия апетит на азиатците се погрижиха самодейките от местния женски народен хор. А накрая гостите получиха възможността да посетят православна българска църква и да ударят сами църковната камбана.

сайтът на с. Церова кория

„При завръщането си в родината гостите ще разкажат за прекрасните си преживявания и впечатления на своите приятели и семейства. Няма съмнение, че село Церова кория ще бъде запомнено и споменавано с обич в далечните префектури на Япония“, убедени са домакините от търновското село.

Фамилия

В същото време родителите на българския сумист Калоян Махлянов – Котоошу, Цеца и Стефан, с кмета на община Лясковец Васил Христов бяха почетни гости на японския посланик у нас Хисачи Мичигами.

СКАНДАЛ В СТРАНАТА НА ШОГУНИТЕ: След България и Япония си избра за Мис украинка! (ВИДЕО)

Приемът бе даден по повод националния празник на Япония на 23 февруари. Котоошу живее в Страната на изгряващото слънце над 20 години.

След женитбата за любимата Асако Андо според японските традиции българинът взе фамилията на съпругата си. Двамата имат и две деца с български имена – син Кирил и дъщеря Мария. А преди 10 дни, на 19 февруари, Котоошу навърши 41 години.