0

Т оварен влак предизвика пожар с три огнища на подбалканската жп линия. За инцидента съобщиха от Регионална дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението" - Пловдив. Във времето между 18:00 часа и 18:40 часа днес са получени съобщения за горящи треви покрай железопътното трасе. Трите огнища са на голям фронт.

РСПАБ

Пламъците са обхванали площи в Сопот, Столетово и землището между селата  Розино и Христо Даново. Съобщено е за реална опасност огънят да се прехвърли и върху горски масив. В Столетово искрите подпалили сухи треви покрай релсите, огънят бързо е обхванал и житен блок, като е застрашил част от къщите, близо до махалата, съобщават още от дирекцията, съобщава БТА.

РСПАБ

Общо осем екипа огнеборци, подпомогнати от водоноски и земеделски производители с трактори, са успели да овладеят огъня и да предотвратят по - сериозни последствия. В момента пожарът край Сопот е ликвидиран. В Столетово и между Розино и Христо Даново ситуацията също е овладяна. Предстои установяване на размера на щетите.