0

С лужители на изпълнителните агенции „Борба с градушките" и „Рибарство и аквакултури", от звената им в Южна България, блокираха пътя Пловдив - Хасково при с. Поповица с искане за по-високо заплащане. Работещите настояват за увеличение с 15 процента и незабавна среща с министъра на земеделието Кирил Вътев за обсъждане на възможностите.

Протестиращите посочиха, че в агенцията за борба с градушките работят около 1000 души, сред които има висококвалифицирани инженери и физици. За труда си средно те получават по 1300 лева брутна заплата. "Без нашия труд няма кой да пази българското земеделие", казаха служителите на агенцията.

Заплащането, което получава работещите в Изпълнителната агенция „Рибарство и аквакултури", е подобно. Често служителите рискуват живота си, защото работата ни е да залавяме бракониери, коментираха хората. 

Ако хората не бъдат чути, през следващата седмица ще протестират и служителите от Северна България, съобщиха от Федерацията на независимите синдикати от земеделието към КНСБ. По думите им хората са готови да блокират магистралите "Хемус" и "Тракия", за да бъдат чути и да получат достойно заплащане.