0

О ще двама служители на МВР предстои да бъдат уволнени заради гонката в Стара Загора, при която загина мъж. Това заяви на брифинг вътрешният министър Калин Стоянов, цитиран от NOVA.

КАКВО СЕ СЛУЧВА? Клипове от гонката в Стара Загора изчезват от мрежата! (ВИДЕО)

Припомняме, че след полицейско преследване почина бившият шампион по борба Пламен Пенев след упражнено насилие при арест. Пет дни след трагедията бяха уволнени първите двама полицаи за превишаване на правата си. Аутопсия на жертвата също доказала, че е починал от задушаване вследствие на това, че 4 души са легнали върху него.

СЛЕД СМЪРТТА НА ПЛАМЕН ПЕНЕВ: Махат и шефовете на полицаите от Стара Загора

Междувременно стана ясно, че починалият след преследването Пламен Пенев е имал психиатрични проблеми и е настаняван принудително в психиатрия. Оказа се, че има полицаи, които по информация на NOVA са заснети грубо да погазват служебната дисциплина.

Той коментира и убийството на Пейо Пеев, който беше намерен мъртъв в кола на Витоша. Министърът на вътрешните работи не изключва версията, че „тези две злобни жени сами са прикрили следите си”. Стоянов визираше двете обвинени – съпругата на жертвата Габриела Пеева и майка ѝ Красимира Трифонова. Заключението му е след преглеждане на видеоматериали по делото.

СЛЕД КАТО ЗАПАЛИЛА УДУШЕНИЯ ПЕЙО: Тъщата дипломат избягала с такси от Алеко

Дали е имало финансови злоупотреби в президентството, МВР тепърва ще установява, след като се е самосезирало след медийни публикации, посочи Стоянов. По думите му до края на деня трябва да стане ясно имало ли е подобни сигнали към силовото ведомство.