0

Т ъщата дипломат Красимира Трифонова, обвинена с дъщеря й Габриела за убийството на Пейо Пеев, е избягала от местопрестъплението на Алеко с такси. Това казаха разследващи пред „Телеграф“.

В момента се проверяват няколко възможни маршрута на жената, като се гледат камерите от огромен периметър. Проверено е вече алибито на любовника на дипломатката, който е от турски произход. Станало е ясно според прокуратурата, че мъжът не е знаел за убийствения план на двете жени. Както единствена медията ни писа, след убийството на Пеев, консулката го е закарала на Алеко, където го е запалила със спирт, но тялото му не е изгоряло. Все още не е готова експертизата, която да каже дали 44-годишният мъж е бил удушен с кабел или с каишка на куче.   

НОВИ РАЗКРИТИЯ: Свекърът проследил тъщата и снахата убийци! (СНИМКА)

Закъснение

Бащата на Пейо го предупредил да внимава, като се среща с Габриела и майка й, както и да паркира пред камери. Той също трябвало да отиде със сина си на разговора с дипломатката и снахата, но закъснял, установило разследването. Опитал да ги проследи, но ги изгубил, след което притеснен подал сигнал в полицията. Часове по-късно полицаите откриват тялото на Пеев, задържат и тъщата, и жена му.

Сигнал

Шефката на отдел „Закрила на детето“ в Бургас Димитрина Чочорова обяви вчера, че е имало един сигнал срещу Габриела от 3 юли 2021 г. Той бил подаден от общинаря Владимир Павлов, който бил съсед на Габриела, майка й и баба й в морския град. Самият Павлов сподели в пост във Фейсбук, че жената на жертвата оставяла сина си Михаел гол и бос на студа, като качи и снимки на майката и детето във фейсбук профила си.

ОБЩИНАР ХВЪРЛИ БОМБА: Обвинената в убийство Габриела малтретирала сина си! (СНИМКА)

По думите му на 3 юли 2021 г. видял как момченцето викало майка си, но след като не я открило в жилището, тръгнало самичко по улицата и той го спасил от движеща се кола в последния момент. Явно за отмъщение дипломатката подавала жалби срещу него от компютъра си във външно министерство. Попитана как е приключила проверката по сигнала на Павлов, социалната чиновничка отговори, че действително момчето е било без надзор, но за кратко и еднократно. По случая било работено 1,5 г., а с бащата Пейо Пеев било говорено по телефона и той казал, че Габриела е добра майка и няма притеснение за детето си. Най-интересното в случая било, че „6 месеца екип от специалисти е работил за това майката да стане по-чувствителна към потребностите на детето”, уточни Чочорова.