0

Д а му бъде наложена  постоянна мярка за неотклонение „домашен арест“ настоя обвиняем за убийството на съпругата си жител на котелското село Ябланово, който бе арестуван на 10 януари, след като пребитата от него 50-годишна Нефизе Кьойбашиева издъхна в сливенската болница, без дори да дойде в съзнание.

Да му бъде наложена  постоянна мярка за неотклонение „домашен арест“ настоя обвиняем за убийството на съпругата си жител на котелското село Ябланово, който бе арестуван на 10 януари, след като пребитата от него 50-годишна Нефизе Кьойбашиева издъхна в сливенската болница, без дори да дойде в съзнание.

Вече осъжданият и наскоро сключил споразумение за отлагане на поредна 8-месечна присъда Мустафа Кьойбашиев едва ли не със сълзи на очи поиска наместо зад решетките да чака развоя на досъдебното разследване у дома си. По думите му и според служебния защитник 53-годишният търсач на трюфели и занимаващ се с обучение на кучета мъж съдействал на разследването и нямало опасност да се укрие или да извърши ново престъпление.

Тричленен съдебен състав от сливенския окръжен съд  обаче е останал категоричен за най-тежката мярка за неотклонение.

В мотивите на определението е записано дословно: „Наличните по делото данни сочат, че съществува реална опасност обвиняемият да се укрие или да извърши престъпление, ако се намира на свобода, предвид следните обстоятелства: - привлечен е като обвиняем за престъпление, което е тежко по смисъла на чл. 93, т. 7 от НК; - въпреки че няма други неприключили наказателни производства, предвид предишните му осъждания и това, че обвинението е за престъпление, извършено в изпитателния срок на предходно осъждане- причиняването по непредпазливост на смърт на жената, с която от 30 години живее на съпружески начала,вследствие на умишлено нанесена й тежка телесна повреда.“

Според патоанатомите смъртта на Нефизе е в резултат на тежката черепна травма, жената, пребита с кол от съжителя й, е със счупени ребра и множество кръвонасядание. Побоят е бил нанесен късно вечерта на 9 януари, полумъртвата жена е била открита от съседи, докато извършителят лежал мъртво пиян. Прекаралите съвместно 3 десетилетия без брак убиец и жертва имат две деца, които са в чужбина, прокудени там от непрекъснатите пиянски запои на биологичния си баща.