0

П ремиерът Кирил Петков и началникът на кабинета му Лена Бориславова днес трябва да се явят на разпит във Върховната касационна прокуратурата, след като преди дни бяха призовани.

Премиерът Кирил Петков и началникът на кабинета му Лена Бориславова днес трябва да се явят на разпит във Върховната касационна прокуратурата, след като преди дни бяха призовани.

Петков трябва да повтори пред разследващите имената, които е споменал по време на срещата си с главния прокурор Иван Гешев в петък. Става дума за хора, за които, според Петков, се знае, че са извършили престъпления, но прокуратурата не ги разследва.  Бориславова е призована, защото е присъствала на разговора с Гешев в МС.

Петков потвърди, че ще отиде и че подготвя списък с конкретни лица, за които всички говорели, че са сред главните причини за корупцията у нас.Към него той дори ще добави и всички медийни публикации за конкретните лица. Той обаче допълни, че ще зададе и въпроси по девет конкретни теми, сред тях аферата „Мата Хари”, списъкът „Магнитски”, както и казусите „Барселонагейт” и „Осемте джуджета”.