0

Д ПС се явиха на "Дондуков" 2 за президентските консултации за съставяне на правителство. Лидерът на Движението Мустафа Карадайъ поведе групата при разговорите с Румен Радев и се обяви за нови избори като изтъкна, че трябва пак да бъдат питани избирателите. 

Крум Стоев

Радев обяви, че подкрепата за Движението през годините означава много висока отговорност за избиретелите. "Факт е, че в кризисни моменти винаги сте апелирали за диалог, България очаква последвателни усилия от всички партии за борбата с корупцията", обърна се президента към ДПС.

От своя страна Карадайъ отвърна: "Вие сте прав като изредихте наред с множеството кризи в страната, днес се намираме и в полическа криза, което е естественият край на политиката основната на лъжата и омразата. Ние в Народното събрание се опитвахме да изболичваме лъжите опитващите се да внуши последното управление. Изходът започна с успешния вот на недоверие на проваленото правителство, което отказваше да има диалог между управляващи и опозиция". 

Карадайъ продължи да рути кабинетът в оставка: "Самонарекоха се промяна и се опитаха да внушат, че нарушаване на Конституцията и законите на страната е нормална практика, ако се извършва от правилните хора".

"В това Народно събрание трудно може да се намери онзи необходим диалог, които да произведе нужното мнозинство, за да има категорично евроатлантическо управление в България. Ние трябва да се обърнем отново към избирателите и в следващия парламент не да влезнем с омраза и отрицание, а обратното - с нашите ценности, цели и предложния за приоритети за държавата. Наши предложения за национални приоритети - енергеийна и продоволствена сигурност и независимост", заяви Карадайъ.

Крум Стоев

Крум Стоев

ПАЗАРЛЪЦИ ЗА ВЛАСТ: ГЕРБ връщат мандата, ако го получат (СНИМКИ+ВИДЕО)

НАПРЕЖЕНИЕТО СЕ ЗАДЪЛБОЧАВА: "Промяната" не отиде при Радев

И БСП пропуска консултациите с Радев