0

П ремиерът Кирил Петков няма да участва в честванията на 150-ата годишнина от рождението на Гоце Делчев, съобщиха от правителствена информационна служба. 

Премиерът Кирил Петков няма да участва в честванията на 150-ата годишнина от рождението на Гоце Делчев, съобщиха от правителствена информационна служба. 

Предвиденото поднасяне на цветя пред паметника на революционера в Борисовата градина в София ще се състои без присъствието на Кирил Петков.

По-късно през деня той ще се включи в честванията в Благоевград, заедно с президента Румен Радев.

Междувременно се оказа, че Скопие ще бойкотира честването на Гоце Делчев на гроба му в църквата "Свети Спас". От македонска страна няма да присъстват на необходимото политическо ниво при полагането на венец от българската делегация, начело на която е външният министър Теодора Генчовска.

Официалното обяснение от властите в Скопие е, че външният министър Буяр Османи и премиерът Димитър Ковачески са на посещение в чужбина. Към този момент няма информация, че някой от тях ще се върне по-рано, за да вземе участие в съвместното поклонение. В момента и двамата са в Брюксел.