0

У словна 3-годишна присъда получи подсъдим за смъртта на свой родственик травестит от старозагорския квартал Лозенец, след като призна изцяло вината си за гибелта на 76-годишния Илия Минков и делото в окръжния съд премина в условията на съкратено съдебно следствие.

Условна 3-годишна присъда получи подсъдим за смъртта на свой родственик травестит от старозагорския квартал Лозенец, след като призна изцяло вината си за гибелта на 76-годишния Илия Минков и делото в окръжния съд премина в условията на съкратено съдебно следствие.

Първоначалната присъда е била намалена с 1/3-а предвид чистото му съдебно минало и смекчаващи вината обстоятелство.

28-годишният  Светослав Асенов, който от години се представя сред обществото под името Елвира беше задържан заедно с 45-годишната си леля Анка Петрова през лятото на 2020 година след като жертвата на побоя почина в неврохирургията на УМБАЛ „Проф. д-р Стоян Киркович“ на 27 юни.

Дядо Илия е бил приет в здравно заведение на 24 юни, първоначално се твърдеше, че получил нараняванията си след падане на улицата при което ударил главата си в тротоара.

При аутопсията по черепа на мъжа били обаче  установени отпечатъци , съвпадащи с масивните златни пръстени, носени от заподозряната  Анка.

Словесният скандал избухнал заради отказа да даде съгласие непълнолетният му внук Зико да бъде изведен в Ирландия. „Бяхме в квартирата на Илия, говорихме с него и с Минко, скарахме се, но не сме  посягали на бой.  На другия ден от комшийки научих, че Илия паднал на улицата и си глътнал езика. Затова го закарали и в болницата!“, твърдеше преди да бъде арестувана   Анка Петрова.По време на побоя присъствал и племеникът на травестита Асен Асенов, за когото не са били установени данни да е нанасял удари.