0

М ястото е 69-ти километър от АМ "Тракия". Всичко това се развива , като в екшън филм, разказа говорителят на пазарджишката Областна дирекция на МВР Мирослав Стоянов.

Мястото е 69-ти километър от АМ "Тракия". Всичко това се развива , като в екшън филм, разказа говорителят на пазарджишката Областна дирекция на МВР Мирослав Стоянов.

Автопатрул в състав от инспектор Андрей Тодоров и младши-автоконтрольор Благой Риков извършват проверка на лек автомобил. Докато трае проверката полицаите забелязват в съседното платно, в което се движат автомобили по посока за Бургас как в насрещното минава с висока скорост лек автомобил. Човекът шофира в крайна дясна за него лента, в която всъщност се явява скоростна за всички останали движещи се срещу него в това платно.

Двамата пътни полицаи въобще не се двоумят, пришпорват служебната "КИА", на лампи и сирени настигат "Фиат"-а, който продължава да си кара с над 120 километра в час в насрещното движение по аутобана. След три километра успяват да го спрат. Човекът / мъж на 72 години/ чинно спира в дясно, но точно това дясно е скоростната лента на платното за Бургас. Тогава униформените скачат през мантинелата, спират цялото движение в двете ленти и преместват колата в безопасна зона на аварийната лента. Благодарение на Всевишният и на тяхната адекватна и много бърза реакция няма пътен инцидент, няма пострадали хора, самите те не са пострадали при изпълнение на задълженията си.

Само за миг си представете, че пътувате по посока за Пловдив, тръгвате да изпреварвате някой и в скоростната лента срещу Вас автомобил с около 120-130 километра в час. Не искам и да си представям последствията, които със сигурност щяха да доведат до загуба на животи ! , коментира говорителят на пазарджишката полиция Стоянов.

Оказало се, че зад волана бил 72-годишен мъж, който е от плевенското село Санадиново, но към момента живеел в брациговското село Бяга. Той бил дезориентиран, не могъл да даде смислено обяснения защо управлява колата си в насрещното движение на изключително натоварената автомагистрала „Тракия“. Водачът е правоспособен, бил тестван с дрегер, като пробата му е отрицателна. Съставен му е акт по Закона за движение по пътищата, а той и колата били предадени на негови близки, които да го приберат обратно в къщи.