0

П резидентът Румен Радев се опитва да вкара някакво напрежение в управлението на страната. Опитва се да лобира за определен тип политики, които трябва правителството да предприеме спрямо определени отрасли. Това каза пред БНР политологът Георги Киряков.

Президентът Румен Радев се опитва да вкара някакво напрежение в управлението на страната. Опитва се да лобира за определен тип политики, които трябва правителството да предприеме спрямо определени отрасли. Това каза пред БНР политологът Георги Киряков.

"Не е добронамерен разговорът на (Румен Радев - Кирил Петков) на фона на атаките, които идват от ГЕРБ и от ДПС. По-логично е президентството и Министерският съвет да действат в синхрон в такава трудна ситуация, а не от президента, който има много малко правомощия, свързани с оперативното управление на страната, да се чуват такива остри критики и такъв опит за вкарване на напрежение в управляващото мнозинство. Радев има някакви основания и те са свързани вероятно с неговите конфликти с БСП и с факта, че БСП управлява икономическото министерство. Възможно е това да е част от продължаващия конфликт между президента и партията, която го излъчи за първия му мандат и го подкрепи за втория", коментира още политологът

По думите на Киряков голяма част от проблемите в страната идват от "корупцията, заложена от предишните управляващи":