0

К омисията за защита от дискриминацията се самосезира заради клип в социалните мрежи с участието на Константин Славчев-Коцето и Димитър Ковачев- Фънки. Оттам поискаха да се образува производство пред КЗД за установяване на осъществен акт на дискриминация от двамата по отношение на малките хора.

Комисията за защита от дискриминацията се самосезира заради клип в социалните мрежи с участието на Константин Славчев-Коцето и Димитър Ковачев- Фънки. Оттам поискаха да се образува производство пред КЗД за установяване на осъществен акт на дискриминация от двамата по отношение на малките хора.

КЗД днес се самосезира по доклада. Разпространен е видеоклип в социална мрежа, който поставя малките хора в обидна, унизителна, принизяваща и накърняваща достойнството им среда, коментираха от синдиката. 

Те допълниха, че по този начин малките хора са третирани по-неблагоприятно по признаци "увреждане" и "човешки геном" от други хора в сравнимо сходно положение, поради което Орлин Колев счита, че е налице нарушена забрана, установена в Закона за защита от дискриминация.

Както "Монитор" вече писа, двамата приятели често публикуват смешни видеа в социалните мрежи, като в няколко от тях фигурират подигравки с малките хора. Повече по темата и самите клипове можете да видите ТУК.