0

П ремиерът Кирил Петков съобщи за още имена в списъка му с 19-те корумпирани лица. Те са Бойко Борисов за Мата Хари и шкафчето с кюлчетата, Владислав Горанов за случая с Божков, който преди време заяви, че е носил лично пари на министъра тогава, както и Делян Пеевски. Това са политиците, които са включени в списа за разследване. 

По думите на премиера всички тези случаи са ясни на обществеността, но не са били разследвани. "Всички трябва да бъдат под един аршин, вече всички трябва да са равни пред закона".  "Главният прокурор дойде при мен да говорим по важни въпроси, защото моята врата е отворена за всички институции. Аз го попитах защо нямаме резултати по това, за което цялото общество говори от сутрин до вечер. Той попита какво визирам и аз тогава споделих няколко имена. След това той тръгна да изисква списъка. В него ограничих имената до 19 и предадох списъка на 20-ия", каза Петков.

Като най-големият успех на правителството до този момент той определи начина, по който управлява COVID вълната до този момент. "Създадохме нова система за това и тя проработи доста добре. Не се наложи да затваряме държавата", обясни министър-председателят. 

Той призна, че управляващите непрекъснато правят грешки. "Никой не се е родил научен. Сигурен съм, че правим всичко, което можем. Радвам се, че има и критици, но като отбор коалицията върши много неща", коментира министър-председателят.  Той разкри още, че очаква зеленият сертификат да отпадне до месеци. "Трябва да сме сигурни, че премахването му не вкарва риск за здравната система", поясни Петков.