0

П роизводител на цветя остана без дом след опустошителен пожар в горнооряховското село Драганово.

Производител на цветя остана без дом след опустошителен пожар в горнооряховското село Драганово.

Огънят лумнал тази сутрин около 5,00 ч. Пострадалият Георги Томов се занимавал от години с отглеждане на декоративни цветя в оранжерии, разположени до дома му. През миналата година в една от оранжериите, които тогава се отоплявали с газова бутилка, избухнал пожар, който обаче бързо бил овладян. След това стопанинът започнал да отоплява оранжериите са електричество. Вероятната причина за сегашния огнен ад е късо съединение в електрическата инсталация. От оранжерията пламъците бързо се прехвърлили върху дървената веранда на къщата, която също лумнала. След подаването на сигнала на мястохо пристигнали три противопожарни автомобила, които изгасили пламъците.

Къщата обаче вече е негодна за живеене. Само няколко часа след трагедията, в социалните мрежи вече беше организирана инициатива за събиране на средства за подпомагане. „Поредният изпепелен дом. Семейството е на улицата. Към момента те са приютени от съсед.

Огньовете още не са потушени. Цялото семейство е съкрушено. Поредната изпепелена съдба! Само от нас зависи, да им подадем ръка! Едно домакинство събирано с години изгаря за минути! Нямат вече нищо. Нямат и покрив”, се казва в публикувания в интернет зов за помощ. Кметът на село Драганово Светослав Иванов съобщи, че в изгорялата къща живеел само собственикът Георги Томов. Съпругата му работи в чужбина, а двамата му сина живеят отделно. След пожара бащата е приютен в дома на единия от синовете и няма опасност в студа да остане на улицата.