0

С офийската районна прокуратура се е самосезирала и е започнала проверка след участието на доц. Атанас Мангъров в предаването на "На фокус", съобщи Нова телевизия. 

Софийската районна прокуратура се е самосезирала и е започнала проверка след участието на доц. Атанас Мангъров в предаването на "На фокус", съобщи Нова телевизия. 

Обвинителите са се самозезирали заради изказването му, че "564 души, които са починали, са починали, защото са ваксинирани“.

По-късно от здравно министерство бяха категорични - в България няма доказан случай на починал от ваксина срещу COVID-19. Проверката на прокуратурата следва да установи дали има данни за извършено престъпление, каквото е всяването на паника.

Вчера Управителният съвет на Български лекарски съюз сезира Столичната комисия по професионална етика във връзка с поредните неверни твърдения. "Разликата между „починали ваксинирани“ и „починали, защото са ваксинирани“ може да е само една дума, но тя прави казаното от доц. Мангъров откровена лъжа. Лъжа, която си “играе” със страховете и притесненията на хората", нашисаха вчера в становището от  съслованта организация.