0

Ф ормацията на бившите служебни министри Кирил Петков и Асен Василев "Продължаваме промяната" погълна гласовете от партиите на протеста- ИТН, ДБ, ИГБНИ. Това става ясно от изборните резултати, които са обработени на 42.85%. Партията на Слави Трифонов се срива от миналата си първа позиция на сегашната четвърта. "Изправи се.БГ! Ние идваме!" пък въобще не преминават 4% бариера, а "Демократична България" от четвърто място на миналите избори, сега заема шесто. 

"Продължаваме промяната" е първа политическа сила с 25.97%, втори са ГЕРБ-СДС с 21.42%. БСП (9.99%) пък се срина до пета позиция, след като бе изместена от ДПС (13.79%) и ИТН (10.08%). Движението пък успя да се изкачи до третото място. Така партията на Слави Трифонов се нарежда на четвърто място. Шестото и седмо мястото място е за „Демократична България“ (6.11%)  и „Възраждане“ ( 5.19%). 

Партията на Костадин Костадинов успя да обере патриотичния вот на тези избори. "Възраждане“ е единствената патриотична формация, която прескача 4% бариера. В последните два парламента нямаше патриотични формации.