0

В ход е проверка, разпоредена от министъра на транспорта и съобщенията Николай Събев, във връзка с разпространения сигнал от Сдружение "Боец" за прикриване на нередности в дейността на "Юнион Ивкони", съобщиха от пресцентъра на транспортното министерство.

Изясняват се фактите и обстоятелства около организацията и реализирането на проверки на автобусната компания, извършвани през годините от служители на ИА "Автомобилна администрация". 

„Има достатъчно сигнали, които са подадени от „Боец”. Във връзка с публикациите на „Юнион Ивкони” помолих да излезе днес съобщение от Министерството на транспорта и съобщенията, в което ще са описани сигналите на „Боец” и ще имаме информация, че работим по тях. Няма нищо случайно, ние работим по тези и други сигнали”, заяви по-рано министър Събев на брифинг пред медиите в Русе.



Междувременно той заяви, че Министерството на регионалното развитие е планирало още през юни да започне ремонтът на „Дунав мост” при Русе. „Помолих сроковете да се препланират, защото по данни на румънската страна няма да са готови с пускането на ферибота през юни, но работят активно това да се случи”, каза още той.  Той съобщи още, че от вчера вече е възложен и ремонтът на „Витиня”.