0

„Ние сме отговорна партия, разумна. Категорично подкрепяме политиката на премиера Кирил Петков и ПП за борба с модела ГЕРБ“. Това обяви гордо лидерът на БСП Корнелия Нинова, която даде да се разбере, че няма намерение да пуска кокала, въпреки обявеното по-рано излизане на ИТН от управляващата коалиция.

За нас най-важно в краткосрочен план е да се приеме актуализацията на бюджета. Нашите предложения, които съотствстават на политиките ни, са включени в актуализацията – да помогнем на младите семейства с намаляване на данъците, да се увеличат ваучерите, пенсиите, да се овладеят цените с премахването на акциза на стоките. Подпомагане на земеделските производители. Благодарим на партньорите – в последния момент беше предприето и предложението да се дадат допълнителни средства за транспортни линии в отдалечените и малките места. И да се подпомогне индустрията", каза лидерът на БСП. 

"За нас избори сега означават, още хаос, задълбочаване на кризите, липса на НС, което да взема адекватни решения, неизвестност и несигурност и не можем да допуснем това да стане. Подкрепяме политика на Кирил Петков и ПП за борба с корупцията и с модела "ГЕРБ". Навсякъде е обрасло със зависимости, кражби и саботаж на хора от предишния модел. Решени сме до край да водим тази битка с корупцията", допълни тя. 

Тя допълни, че социалистите подкрепят кандидатурата на Бойко Рашков за шеф на КПКОНПИ.

"Не се притесняваме от избори, намираме ги за нелогични, вредни в този момент. Представете си сега хвърляме кърпата и отиваме на избори – няма компенсация, няма преизчислени пенсии, цените хвърчат нагоре и няма парламента, който да реши проблема. За нас това е пагубно и неразумно в момента. Не сме знаели предварително за изявлението на Слави Трифонов. Сутринта разбрахме, че има конфликт между ИТН и ПП с напускането на министрите и после нещат асе развиха бързо.

От тук насетне как ще работят – Виждаме както досега – сериозна, усилена, даже в малко повече ни се иска да започнем с големите и сериозните реформи в различни сектори. Много време и сили хвърлихме да стабилизираме страната и да помогнем да домакинствата. Очевидно усилията ни са дали резултата, след като и днес стана ясен ръст на БВП, ръст на индустриалното производство. Това не означава, че от тук нататък не трябва да удвоим усилията си. От една страна борба със стария модел на управелние, и сериозни промени в различни сектори, като пенсионната реформа. С тях дори беше по-интересно", коментира Нинова.