0

Р егистрираното преди броени дни СНЦ „Сдружение за подкрепа на футбола Берое" е изпратило инвестиционно намерение, с което заявява желанието си да придобие акциите на ПФК „Берое“ от настоящия им собственик ТЕЦ „Марица-изток 2“, съобщи председателят на УС Светослав Миневски.

Регистрираното преди броени дни СНЦ „Сдружение за подкрепа на футбола Берое" е изпратило инвестиционно намерение, с което заявява желанието си да придобие акциите на ПФК „Берое“ от настоящия им собственик ТЕЦ „Марица-изток 2“, съобщи председателят на УС Светослав Миневски.

Документът е бил депозиран на 31 януари, предложението е сделката да стане на цена от 1 лев. Решението трябва да бъде взето от съвета на директорите на държавната ТЕЦ „Марица изток-2“, след което да бъде получено одобрение и от принципала БЕХ ЕАД след одобрение от министъра на енергетика.Цялата процедура ще отнеме поне месец, което означава че ако бъде подписан договор с Петър Хубчев  за треньор на зелените това ще трябва да стане от настоящия изпълнителен директор на ПФК „Берое“ Илчо Русев.От сдружението искат да закупят материалните активи на дружеството, сред тях са например новите седалки на стадиона в Стара Загора и техниката за поддръжка на основния и тренировъчните терени.

В момента официалния треньорски щаб на Берое са помощниците на Петър Колев – Емануил Луканов, Стоян Ставрев и Пламен Липенски. Тримата обаче не пътуваха за Турция, а останаха в Стара Загора. В Лара тимът бе воден от евентуалния бъдещ наставник Петър Хубчев и асистентите му Левон Апкарян, Армен Амбарцумян и Иван Желев, както и директорът на школата на старозагорци Иван Цветанов. Предстои да бъдат водени разговори и с играчите и преподписани анекси за намаляване на възнагражденията им като и това се очаква да бъде поето като задължение от настоящото ръководство. Продължава и търсенето на финансиране за бъдещето на клуба. Остава отворена дарителската сметка към Сдружението.