0

С емейство пенсионери от Велико Търново загинаха след като колата им беше пометена на железопътен прелез. Трагичният инцидент станал на релсите край горнооряховското село Янтра, вчера около 9,00 ч. сутринта. Загиналите съпрузи са на 60 и 66 години.

Семейство пенсионери от Велико Търново загинаха след като колата им беше пометена на железопътен прелез. Трагичният инцидент станал на релсите край горнооряховското село Янтра, вчера около 9,00 ч. сутринта. Загиналите съпрузи са на 60 и 66 години.

Те имали къща в село Янтра, която ходели от време на време да наглеждат. Във фаталния ден бариерата била спусната на прелеза, звуковата сигнализация също работела. Мъжът който управлявал семейното „ауди” обаче, решил да не се съобразява със сигналите за приближаващия влак и тръгнал да минава покрай спуснатата бариера. В този момент колата била връхлетяна от пътническия влак пътуващ от Горна Оряховица към Русе. Въпреки, че машинистът на влака успял да реагира бързо, той не могъл да предотврати сблъсъка. От силния удар лекият автомобил изхвърчал от релсите и паднал на десетина метра встрани, в една канавка. Вследствие на удара двамата съпрузи загинали на място. Автомобилът бил толкова смачкан, че се наложило пожарникари да режат ламарините, за да извадят отвътре двете мъртви тела. След удара влаковата композиция е останала на място до идването на криминалистите, които извършили пълен оглед на мястото на инцидента. По случая се води разследване.

Това не е първият подобен инцидент в региона. През 2016 г., на жп прелез край село Янтра, шофьор на незаконно такси също реши да спести някоя секунда и вместо да изчака вдигането на бариерата, се шмугна покрай нея и беше пометен от идващия влак. При инцидента тогава загинаха нелегалният „бакшиш” и возения от него пътник. Две години по-късно, 39-годишен мъж загина при друг трагичен инцидент на жп прелеза край павликенското село Лесичери. За разлика от останалите инцидент, прелезът край Лесичери тогава бе без бариера, а само със светлинна сигнализация. След инцидента местните жители направиха подписка с искане за поставяне на бариера, което беше и направено.