0

Ш офьор се опита да избяга от полицейска проверка, но беше задържан. Инцидентът станал на Бъдни вечер миналата година, но едва сега, месец по-късно, на нарушителя е повдигнато обвинение.

Шофьор се опита да избяга от полицейска проверка, но беше задържан. Инцидентът станал на Бъдни вечер миналата година, но едва сега, месец по-късно, на нарушителя е повдигнато обвинение.

На 24 декември 2021 г. около обяд, водач на лек автомобил не изпълнил полицейска разпореждане подадено му със стоп палка, да спре на място. Вместо да се подчини, той дал газ и профучал покрай спрялата патрулка. Минути по-късно колата е намерена изоставена в гората, от шофьора обаче нямало и следа. Опитът му да избяга от органит на реда обаче се оказал неуспешен и мъжът все пак накрая бил задържан. Пред полицаите той признал, че се уплашил и след като зарязал колата си хванал гората. На 26 януари водачът беглец е привечен като обвиняем и е задържан за срок до 24 часа. Прокуратурата вече е внесла в съда искане за налагане нанарушителя и на най-тежката мярка за неотколонение „задържане под стража”.