0

С илният вятър, връхлетял Хасково през нощта, изтръгна секция на светофар. Съборена е част от светлината сигнализация на кръстовището между улиците „Дунав“ и „Георги Кирков“.

Силният вятър, връхлетял Хасково през нощта, изтръгна секция на светофар. Съборена е част от светлината сигнализация на кръстовището между улиците „Дунав“ и „Георги Кирков“.

Секцията е останала да виси единствено на кабелите, като е била обърната с червения семафор надолу. Уредбата е продължила да работи и е можела да заблуди шофьорите. За щастие няма инциденти и пострадали хора.

Още от сутринта в събота служители на общинското предприятие „Екопрогрес“ започнаха да отстраняват повредата. Уверенията им бяха, че до вечерта светофарът ще работи нормално.

Това не е първия инцидент с този светофар, припомниха живеещи около кръстовището. Уредбата се е повреждала и друг път при силни бури.

Според местните метеоролози вятърът в Хасковско е бил със сила до 60 км в час. На много места има леки щети от съборени комини и керемиди.