Н яма нищо лошо да има дебати по темата за реформата в МВР, възможни са варианти, но който извади най-добрите аргументи, трябва да се вземе правилното решение. Това заяви зам.-председателят на СФСМВР Илия Кузманов пред БНТ за притесненията на синдиката на полицаите за реформите в МВР.

Няма нищо лошо да има дебати по темата за реформата в МВР, възможни са варианти, но който извади най-добрите аргументи, трябва да се вземе правилното решение. Това заяви зам.-председателят на СФСМВР Илия Кузманов пред БНТ за притесненията на синдиката на полицаите за реформите в МВР.

На този етап притеснения на синдикалната организация изчезват след проведени разговори с министъра на вътрешните работи Бойко Рашков.

Тежките резултати от катастрофалните реформи в МВР са за служителите и гражданите и в крайна сметка бяхме длъжни да реагираме. Това, за което е разговаряно с коалиционното управление, е за визия и стратегия за реформа в МВР с 6-8 годишен период, в който трябва да настъпят други промени, които са по-важни и трябва да се случат по-рано, подчерта Кузманов.