0

18-месечен ефективен престой зад решетките при първоначален строг режим ще изтърпява спипан да краде части от локомотив, оставен за ремонт в депото.

18-месечен ефективен престой зад решетките при първоначален строг режим ще изтърпява спипан да краде части от локомотив, оставен за ремонт в депото.

Добре познатият на криминалистите още от ранната му младост в зората на демокрацията Росен К., който наскоро навършил 42 години докато изтърпява порадна присъда бил спипан малко преди полунощ на 5 октомври в момента на кражба на медни пластини от дизеловата машина.

Живата денонощна охрана на депото чула подозрителен шум и предприела обиколка на района, Росен бил закопчан при демонтаж

шини/ламарини/ с различни размери, собственост на „БДЖ – Товарни превози“ ЕООД – гр. София,за целта крадецът се бил подсигурил с технически средства, които взел от работилницата.Кражбата е била извършена в условията на опасен рецидив, мъжът напуснал предсрочно затвора броени месеци по-рано.След около 2 месеца „размисъл“ в ареста Росен К. поискал и получил споразумение с наблюдаващия досъдебното производство прокурор, което е било одобрено от състав на старозагорския районен съд.

Близо дузина са случаите на предотвратени кражби от ремонтното депо в Града на липите през м.г., показва криминалната справка.

Определението на съда окончателно и присъдата е влязла в сила. Понастоящем Росен К. е в затвора, където изтърпява наказанието.

Очаква се съвсем скоро същата съдба да имат и двама жители на Мъглиж на по 27 и 32 години, които за по малко от две денонощия са били арестувани по обвинение в кражба и «разфасоване“ на лек автомобил „Фолкваген“ от улиците на Стара Загора.Кражбата е била констатирана от собственика й рано заранта на 11 януари, в хода на образуваното досъдебно производство е било установено, че тя е осъществена от двамата криминално проявени мъглижани, които скоростно успели да демонтират двигателя и да го продадат за скрап. Купето и гумите били скрити в частен гараж за „бъдеща сделка. В етап на установяване и дали двамата автоджамбази имат зад гърба си и други аналогични престъпления и дали да се действал заедно или поединично.