0

П резидентът Румен Радев и представителите на неговия екип, участвали във вчерашното заседанието на Консултативния съвет за национална сигурност, са се самоизолирали, съобщиха от администрацията на държавния глава. Поводът за карантината е положителната проба за Covid-19 на един от участниците в заседанието на КСНС. В случая става дума за шефа на НС Никола Минчев. 

Президентът Румен Радев и представителите на неговия екип, участвали във вчерашното заседанието на Консултативния съвет за национална сигурност, са се самоизолирали, съобщиха от администрацията на държавния глава. Поводът за карантината е положителната проба за Covid-19 на един от участниците в заседанието на КСНС. В случая става дума за шефа на НС Никола Минчев. 

От Дондуков 2 уточниха, че всички са в добро здраве.

Предприети са мерки за нормалното функциониране на президентската институция. Визита на Петков в Скопие се отлага за друга дата.

По-рано през деня стана ясно, че същата стъпка са предприели премиерът Кирил Петков, шефката на кабинета му Лена Бориславова, както и и вицето Асен Василев и шефката на ПГ на ГЕРБ-СДС Десислава Атанасова. За сметка на това на самоизолация не подлежи пък зам.-шефът на НС Кристиян Вигенин, който също бе на КСНС, тъй като преди по-малко от три месеца е прекарал COVID - 19 , а тестът му е отрицателен.

Кирил Петков и началникът на кабинета му са под карантина (ОБНОВЕНА)

Вигенин: Аз не подлежа на карантина

Костадинов: Ако РЗИ ми наложи карантина, ще я спазя